23 december 2020 Door Jade 0

Terugblik op een bewogen jaar

Ieder jaar rond kerst blik ik terug op het afgelopen jaar. Wat is er veranderd? Wat heb ik geleerd? Wat mis ik? of wat moest ik missen?

Dit jaar was waarschijnlijk voor iedereen een bewogen en vreemd jaar, het begon in maart met de lockdown, corona kwam in ons leven en sommigen maakten het van dichtbij mee. Werden zelf ziek ervan, verloren een geliefd iemand aan corona of zagen het door werk.

Het hele jaar ging het op en af met maatregelen, met mensen die het beter wisten, met complottheorieen en dergelijke.

Voor mij was het een jaar waarin we vooruitkwamen door stil te staan. Stil te staan bij wat wel mogelijk was. Bij wat wel kon en mocht. Stil te staan bij wat we hadden en mochten houden.

Alles is en was minder uitbundig maar is dat zo erg? ik vind het niet erg om dit jaar niet uitgebreid kerst te vieren maar gewoon klein.

Ik heb geleerd om dat te waarderen wat er wel kan wat er wel is. Ik heb mn kinderen, de hulp voor hun word geregeld. Mn eigen therapie begon zijn vruchten af te werpen, en ik leerde voor mezelf te kiezen en op te komen. Ik leerde om niet meer steeds te zwijgen maar om mn gevoel te volgen en ervooruit te komen en keuzes te maken die daarop aansloten.

Niet makkelijk, maar het gaf aan dat ik van mezelf begon te houden.

Ook liet ik mn gewicht meer los. ik kwam erachter wat er gaande was met mn lijf en kon daarop beter anticiperen en zodoende begon ik geleidelijk af te vallen. Ik kwam tot de conclusie dat ik inmiddels de afgelopen anderhalf jaar toch al met al 26 kilo afgevallen ben! en nee, ik zie mezelf niet slank en ja ik wil er nog wat af maar het nieuwe jaar staat voor de deur en we gaan gewoon door! In een haalbaar tempo zodat het ook eraf blijft, en vooral op een gezonde manier erafgaat.

verder leerde ik mensen kennen, gingen er weer mensen uit mijn leven en verder met hun eigen traject. Ik leerde een oude vriend op een hele andere en verwarrende manier kennen, en moest er voor mezelf een weg in vinden die gepaard ging met verdriet en momenten dat ik het contact niet aan kon. Momenten waar op ik hem totaal uit het zicht raakte omdat zijn manier van doen lijnrecht tegenover mijn principes stond en ik er niet mee kon dealen.

Loslaten was ook dit jaar een keyword. Maar ook liefde.

zelfliefde en liefde voor mn omgeving.

dankbaarheid voor dat wat ik dit jaar heb mogen liefhebben, mogen leren kennen, heb vast mogen houden, heb los mogen of moeten laten en vertrouwen.

langzaamaan durf ik weer te hopen.

Op naar een nieuw jaar, vol mogelijkheden en nieuwe kansen.

Ik wens een ieder van jullie fijne en gezonde dagen, en maak er wat van!