18 september 2020 Door Jade 0

Winnen of verliezen

Een gebroken hart. Een verloren liefde. Een overlijden. Verliezen met een spel. Nooit wat winnen. We kennen het. Sommige mensen lijken de één na de andere gebeurtenis te krijgen om mee te dealen. Waar het anderen volkomen voor de wind lijkt te gaan, delen anderen met verlies. Met pijn. Met verdriet.
Het is deel van het spel. Winnen of verliezen.
Ik noem mezelf een geboren verliezer. Ik win nooit wat. Heb bij de staatsloterij ooit eens 2.50 gewonnen. Heb van jongs af aan leren dealen met verlies van vrienden, van mn opa en oma en andere naasten.
Van mn zwangerschappen. Heb in totaal 10 miskramen gehad en na twee enerverende zwangerschappen heb ik gelukkig 2 prachtige kinderen mogen krijgen.
Is verliezen iets wat je over jezelf afroept ?
Dat je je niet voldoende focust op je doel? Het doel wat je wil bereiken?
Het lijkt zo makkelijk. Visualiseer je dan niet voldoende? Of is het een samenloop van lessen die je moet krijgen om te worden wie je moet zijn? Om een ander ook te kunnen helpen.
En is verliezen niet ook een stukje winnen?
Want je leert, als het goed is, van je fouten. Van de verliezen die je lijdt bv financieel kun je enorm leren. Van een overlijden leer je koesteren en je herinneringen houden. Je leert dragen.
Van een verloren liefde leer je houden van en loslaten.
En loslaten is misschien wel één van de moeilijkste dingen in een leven.
Want loslaten betekent niet dat je datgene kwijt wilt maar dat je loslaat wat je niet kan houden. En erin geloven en erop vertrouwen dat wat je krijgt van jou een ( over) winnaar zal maken.
Onze verliezen en winsten maken ons tot wie we zijn en moeten worden.
Hoe zwaar het verlies ook mag zijn. Hoe hoog de winst ook is. Ze vormen ons in hoe en wie we zijn.
Met die gedachte heb ik mezelf geleerd mezelf geen verliezer meer te voelen maar iemand die genoeg te winnen heeft bij de verliezen die ik heb geleden en er zullen ongetwijfeld meer komen en ik zal, net als ieder ander, mezelf nog regelmatig afvragen wat het nut ervan is maar ik durf te vertrouwen dat datgene wat komt mij zal maken tot de persoon die ik moet zijn
De beste versie van mezelf. Met alle geleden verliezen. Met alle winst. En met gelijkspel.