20 april 2020 Door Jade 0

Uilskuikens!

Tsja, en dan zit je te denken en te denken.
Op deze site staan best wel veel nare dingen, nare ervaringen die misschien herkenbaar of typerend kunnen zijn.
Maar is dat nou wat ik wil bereiken? Wat ik wil overbrengen?
Nee, juist niet.
Eigenlijk wil ik laten weten dat er altijd een weg omhoog is, dat er mogelijkheden zijn om beter te worden dan waar je vandaan kwam, dat zelfreflectie een kostbaar bezit is, maar waar je heel veel aan kan hebben als je het toe durft te laten.
EN laten we eerlijk zijn, de persoon waar je mee samen was had dat zeer waarschijnlijk niet. Evenals empathie.
Als ik naar mezelf kijk is juist de zelfreflectie bij mij erg ontwikkeld en ben ik in staat om naar mezelf te kijken en naar welk aandeel of gevolg mijn gedrag heeft gehad, of waarom ik erin verzeild ben geraakt.
Maar ook humor. Humor bracht en brengt me zeer veel, evenals mijn kinderen.
Zij leren me te kijken naar wat belangrijk is, wat ze nodig hebben en hun acties en uitspraken maken dat ik iedere keer weer hoop hou.
Hoop op een toekomst, hoop op een beter leven, hoop op genezing van mn eigen angsten en trauma’s maar ook die van de kinderen waar we nu nog druk mee bezig zijn.
Hoe dan ook is mijn leven niet alleen maar lastig of vol problemen of zwaar, en dat wil ik hier ook gaan delen.
Dat hoe hard je ook moet vechten voor je gevoel, er altijd echt altijd lichtpuntjes zijn.
Want in het donker zie je die pas goed, en:
elke wijze uil is begonnen als uilskuiken!